Tornado na 82. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu nalazi se među deset najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi, a najvažniji je sajam Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope. Proizvođači, trgovci, stručnjaci, naučnici, političari, privredne delegacije, predstavnici medija i posetioci iz svih oblasti društvenog i privrednog sektora, ostvaruju poslovne kontakte i unapređuju saradnju tokom Sajma.

Na Sajmu su u 2014. godini promovisani proizvodi i usluge iz 60 zemalja, a bilo je 780 izlagača. Direktni izlagači su stigli iz 24, a indirektnih je bilo iz 35 zemalja.

Izložba poljoprivredne mehanizacije protekla je u znaku najpoznatijih svetskih brendova, a poljoprivredne mašine, traktori, kombajni, priključne mašine i oprema, bili su izloženi na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Na Nacionalnoj izložbi stoke bilo je 1.300 grla iz domaćeg genofonda.

Izložba organskih proizvoda promovisala je 35 proizvođača iz cele Srbije, a u poslovnim susretima „AgroB2B@NSFair“ učestvovalo je 160 kompanija iz 19 zemalja. Kongresni centar „Master“ bio je domaćin više od 50 događaja.
Uoči i tokom Sajma organizovano je ocenjivanje kvaliteta proizvoda u 30 robnih grupa. Komisije formirane od profesora fakulteta i naučnih radnika vrednovale su prehrambene proizvode, žive eksponate i poljoprivrednu mehanizaciju

Novim sadržajima i aktuelnim temama, Poljoprivredni sajam u devetoj deceniji ostaje primamljiv i posetiocima i izlagačima.

Prateći programi:
Takmičenje u preponskom jahanju
Takmičenje u vožnji zaprega
Izložba sitnih životinja
Dan stočara sa svečanim defileom nagrađenih grla stoke
Preuzeto sa sajta www.sajam.net:

 

Dođite, ČEKAMO VAS!